Bærum sykehus 100 år

Bærum sykehus 100 år

Som hundreåring flest bærer du tegn på et levd liv, litt skrammer her og litt rynker der. Noen deler har blitt skiftet ut, som fødeavdelingen din, andre bør nok også skiftes. Hjertet ditt er imidlertid like klart og lysende der vi ser det på høyt oppe på nordveggen.

 

Oppveksten din har vært god, men du har som mange andre hatt livsutfordringer. Slekten din er stor, og du har vært nødt til å forholde deg til mange endringer. En stor endring for deg var da slektsgranskerne fant ut at du tilhørte Helse Sør-Øst grenen av sykehusslekten. På en festdag skal vi ikke rippe opp i vonde minner, men vi husker med gru at noen faktisk var inne på tanken å adoptere deg bort. Heldigvis ble det ikke noe av, og vi tror ikke noen vil finne på noe slikt igjen.

 

Senere fant slektsgranskerne ut at du tilhørte Vestre Viken-grenen sammen med dine tre andre søsken i Drammen, Ringerike og Kongsberg. Her har du funnet deg vel til rette, og dere er en godt fungerende familie. Din søster i Drammen er ikke helt bra og må nok snart slutte å arbeide som sykehus. Fertiliteten i slekten er lav, så slektsoverhodet på Hamar har bestemt at hennes jobb som sykehus skal overtas av et nytt adoptivbarn. Adopsjonsprosessen er godt i gang og er nok ferdig til neste år. Vi har sett bilder av adopsjonsbarnet. Hun ser både stor og fin ut, og alt tyder på at hun blir et flott medlem i Vestre Viken-familien. Hun skal også bo i Drammen litt unna der søsteren din bodde.

 

Dette er feiringens dag, men vi må nok også få sagt at vi er litt bekymret for de økte adopsjonskostnadene og at vårt slektsoverhode har sagt at dette er noe søsknene i Vestre Viken-familien må betale. Du har de siste årene effektivisert, spinket og spart og allikevel gitt oss et meget godt behandlingstilbud. Hvordan du skal klare å løpe enda fortere og jobbe enda smartere, skjønner vi ikke helt. Men frykt ikke kjære venn, vi skal passe på deg! Du skal fortsatt være et fullverdig akutt- og lokalsykehus for alle som bor i Asker og Bærum!

 

Ha en fin feiring – det har du fortjent!

 

Bursdagshilsen fra Venner av Bærum sykehus og alle dine andre venner i Asker og Bærum.

Stig Grydeland

 

 

(Foto: Vestre Viken)